Om oss

Om oss

Vår idé är att tillhandahålla förstklassiga medicintekniska produkter – främst egentillverkade engångsinstrument i formsprutad plast – men även tillbehör till dessa. Vi samarbetar smidigt och lyhört med experter inom gynekologi, obstetrik, kirurgi och urologi för att utveckla idéer och innovationer som bidrar till en bättre sjukvård.

Marknader

Våra produkter säljs idag över stora delar av världen, marknaderna sträcker sig över Europa, Oceanien, Afrika samt Mellanöstern. Wing Plast är marknadsledande i Sverige inom tillverkning av spekulum och proktoskop/rektoskop.

Produkter

Sortimentet är främst uppbyggt på egna produkter och under åren har ett antal tillbehör tillkommit.

Tack vare effektiv produktion, med automatiserad maskinpark och stora lagerytor, erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och snabba, säkra leveranser från eget lager.

Vi är glada att kunna vara med och utveckla och tillverka produkter som bidrar till en bättre vårdsituation för både vårdgivare och vårdtagare.

Wing Plast historia

År 2015 firade familjeföretaget Wing Plast 50 år. Idag arbetar tredje generationen Wilhelmsson med en fortsatt positiv utveckling av företaget. Vi har en stor och trogen kundkrets som har bidragit till att Wing Plast idag är ett ledande företag av engångsinstrument i formsprutad plast, främst inom gynekologi och kirurgi.

År 1965 startade bröderna Roland och Arne Wilhelmsson m.fl. en plastfabrik som fick namnet Wing Plast AB. Arne, som var en pionjär i bygden inom formsprutning, hade redan då tillverkat plastdetaljer i flera år. Han tillverkade själv ett antal formsprutningsmaskiner under sin livstid.

Under de första åren tillverkades plastdetaljer till flertalet branscher, bland annat till vitvaru-, bil-, bygg- och möbelindustrin. De första sjukvårdsartiklarna tillverkades under 1970-talet och sedan slutet av 1980-talet har Wing Plast fokuserat på instrument i formsprutad plast för gynekologi och kirurgi.

År 2016 förvärvades företaget Cetro AB. Detta bidrog till en ökning av egna produkter inom Gynekologi och Obstetrik. Även agenturer för produkter inom Neonatal tillkom.